ГРАДИНСКИ ЧЕШМИ И МИВКИ

Градински чешми и мивки, плотове

"Чешмата е свещено човешко творение - не се пипа, не се рути. Гледката на пресъхнала чешма е сходна с тази на посечено дърво" 

 

 


Всяка градина има нужда от чешма. Освен необходимост, чешмите са красиво, изгодно и много лесно за монтаж решение. Каква градинска мивка или чешма ще изберете е въпрос на вкус и стил. Външната мивка трябва да съобразите с общия декор  на вашето градинско пространство. Градински чешми от естествен камък или циментова мивка с облицовка барбекю.

Една дворна чешма, ще е най-подходяща за зона за отдих и хранене на открито, обособена в дървена беседка или в близост до барбекю.

Оформете вашето красиво градинско пространство с градинско обзавеждане, чешма, барбекю, пещ, маса с пейки от естествен камък, градински фигури, кашпи, делви, саксий, фонтани, и всичко необходимо за вашият двор и градина от „СТРОЙЦЕНТЪР АЙВАЗОВ“. Дворната чешма е неразделна част от общата архитектура и пространство на къщата. Затова и всеки двор се нуждае от внимателно планиране и оформление. Традиционно, всяка българска къща разполага с чешма на двора. Една дворна чешма, ще е най-подходяща за зона за отдих и хранене на открито, обособена в дървена беседка или в близост до барбекю. Външната чешма, е необходимост за комфорта, като може да привнася допълнителен акцент към екстериора с декоративни естествени камъни. Градинската мивка ще ви осигурява свежест и уют, ако разполагате с място навън е просто грехота да ви липсва външна чешма. Няколко интересни предложения за външни градински чешми, които не са особено претенциозни, но пък ще ви гарантират удобство и красота Изберете най-подходящото за Вас корито за дворната чешма. Естествените материали, като камък и варовик дават много възможности за естетично оформление и е отличен избор, алпака корито е за чешми с основно практично ползване и също много добър избор. Независимо какво корито ще изберете за вашите градински дворни чешми, за вас ще е важно те да ви служат по-дълго време. Затова изборът на качествено направени градински мивки е особено важен с дълготрайна употреба и максимална устойчивост, предвид влиянието на атмосферните условия и натовареността и честотата на ползване. Ако търсите идеи за чешма на двора, готови сме да вдъхновим вашата креативност с много и различни предложения!


Важно условие за лесен и правилен монтаж на  вашата мивка е площадката. Необходимо е да бъде стабилна и нивелирана. Препоръчително е да има настилка и пред чешмата. Чешмите и мивките пристигат до вас с куриер, разглобени на елементи върху пале. Елементите сглобявате следвайки инструкциите за монтаж и слепвате с циментово лепило клас С2. Всички части намокрете обилно с вода преди да нанесете лепилото, за добро слепване. Следва фугиране и почистване. При свързване на чешмата, мивката към ВИК трябва да използвате тръба за чиста вода 3/4, тръба за отходна вода е F-50. Съобразете че, отвора за  чистата вода е на разстояние 116 см. от земята. Лепилото изсъхва за време от 12 до 24 h. според сезона. Вашата мивка е готова за употреба.